Eten en drinken

La Vita é Bella

Jazeker, het leven is mooi als je bij Michele Papagni aan tafel plaatsneemt. Gezelligheid, gastvrijheid en pizza’s zoals je die nergens anders op je bord krijgt. “Behalve in mijn geboorteland,” corrigeert Michele met onmiskenbaar Italiaans accent.
Informatie

“Toen ik zes jaar geleden naar Nederland verhuisde, viel me op dat je hier heel veel pizzeria’s hebt, maar nauwelijks echte Italiaanse pizza’s. Dat is waar ik mijn gasten van wil laten genieten.” Dus snel naar die fantastische pizzeria in Brooklyn Square, de nieuwe hotspot aan de Wattstraat 70 in Woensel-West. Welkom bij La Vita è Bella!

Oké, wat is dat dan, een échte Italiaanse pizza? Michele – moeder uit Piemonte, Noord-Italië, vader uit Puglia, de hak van de laars – geeft met Italiaans enthousiasme tekst en uitleg. “Het geheim zit hem vooral in het deeg. Daarvoor gebruiken we alleen maar Italiaanse ingrediënten, waaronder een topkwaliteit olijfolie uit mijn eigen boomgaard in Zuid-Italië. Dat geeft een totaal andere smaak. Daar bovenop een beleg van de allerbeste producten. Salami, kaas, verse tomaten … Alles uit Italië. Dat ruik je, dat proef je!”

Méér dan een lekkere pizza
La Vita è Bella biedt plaats aan zo’n 30 tot 40 gasten; bij mooi weer is er buiten volop plek op het terras. Opvallend is de grote ‘familietafel’ binnen, waar je met je gezin of je vrienden plaatsneemt. Of waar je in je eentje aanschuift bij andere gasten. “Ik wil graag dat mensen een praatje maken met elkaar, dat ze zich hier echt thuis voelen. Ik zie gasten eerder als vrienden of familie dan als klanten en vind het leuk als ze binnenkomen met een ‘buonasera’ en weer weg gaan met een welgemeend ‘la vita è bella!’”

Delizioso!
Kom genieten van de lekkerste pizza’s uit Michele’s steenoven … uit Italië uiteraard. Van heerlijke klassiekers als pizza Margherita, Quattro Formaggi, Tonno e Cipolla en Prosciutto e Funghi. Of probeer iets nieuws, zoals een pizza met gorgonzola en pikante salami (“toevallig ontstaan door een ongelukje, maar zó lekker!”) of met rucola, parmaham, parmezaan en verse tomaten. Elke dag heb je keuze uit drie huisgemaakte, typisch Italiaanse desserts. En je gastheer serveert je graag een houten plankje met verschillende soorten Italiaanse ham of kaas. “Met ciaccio; een soort focacciabrood met grof zout en rozemarijn, heerlijke zongedroogde tomaatjes van mijn vader en tante en olijven uit mijn eigen boomgaard. Delizioso!”

Openingstijden
  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag Gesloten
  • Woensdag 17:00 - 22:00
  • Donderdag 17:00 - 22:00
  • Vrijdag 17:00 - 22:00
  • Zaterdag 17:00 - 22:00
  • Zondag 17:00 - 22:00