Sinds 2014 is Falafel Masters, het vegetarische restaurant van Tha’er Daoud , gevestigd in een van de WestSidestores. Het tweede deel van de naam verwijst naar zijn universitaire master titel. Al kunnen we na vijf jaar ook gerust stellen dat Tha’er inmiddels zijn master in falafel heeft behaald.
Bij Falafel Masters geniet je van het verrukkelijkste wat de rijke Arabische eetcultuur te bieden heeft. Als lunch, tussendoortje of avondmaal. In je eentje on the go of samen relaxed aan tafel in een sfeervolle Oosterse omgeving. En bij mooi weer, kun je ook aanschuiven op het terras.
De laatste jaren wordt minder vlees eten de trend. Wie ooit bij Falafel Masters heeft gegeten, weet allang dat je helemaal geen vlees nodig hebt om een overheerlijke maaltijd op tafel te zetten. Op de menukaart staan alleen maar vegetarische gerechten en op drie gerechtjes waarin feta verwerkt is na, zijn al zijn Arabische delicatessen zelfs 100% veganistisch. “Vegan eten heeft de toekomst”, zegt eigenaar Tha’er Daoud die de zaak in zijn eentje runt. Goed voor de planeet, maar ook zeker voor jezelf. “Falafel is pure proteïne en zit vol antioxidanten. Met vlees wordt veel gemanipuleerd, wij zijn 100% eerlijk over onze producten.” Bij Falafel Masters wordt uitsluitend gewerkt met verse producten: Van het brood dat vers binnenkomt, tot alle verschillende kruiden, groentes en eigen zelfgemaakte sausjes. Ook de friet wordt zelf gesneden.
Toen Tha’er in september 2014 de deuren opende van zijn zaakje vooraan in de Edisonstraat was hij het eerste falafelrestaurant in Eindhoven. Dat is hij vijf jaar later nog steeds, wel zijn er steeds meer eettentjes waar het oosterse gerecht ook op het menu staat. Maar nergens in de stad smaakt de falafel zoals in de Edison. Pas in de goedgevulde falafelrol of broodje komt alles samen. Het verse brood, de grote bolletjes gefrituurde kikkererwten en gegrilde groenten, gecompleteerd door de romige vegan knoflooksaus, tahin of de middelmatige pittig sausje. Ook zijn o.a. humus, baba ganoush wordt geroemd vanwege zijn eigen smaak. Tha’er experimenteert graag met nieuwe smaken.
Via sociale media, zoals facebook kondigt hij aan welke gerechten op zijn steeds wisselende weekendmenu staan. Het leverde hem al veel likes op facebook, en ook op sites als Google Business staan vrijwel louter positieve recensies. Hij is trots op de goede reviews en zijn grote vaste klantenkring. “We zijn geleidelijk gegroeid door de jaren heen. Ik heb veel vaste klanten, waaronder een aantal Belgen en veel expats in Eindhoven en omgeving. Sommigen rijden om vanuit andere steden om hier te eten.” Maar ook mensen uit de buurt weten de zaak te vinden. “Iedereen kent falafel.” Maar voor wie na vijf jaar nog niet weet hoe de falafel van Falafel Masters smaakt, wordt het hoog tijd voor een bezoekje.
Honger gekregen? Falafel Masters is te vinden op Edisonstraat 133 en is alle dagen geopend behalve maandag. Voor mensen met een allergie is er glutenvrij brood. Ook catering op feesten behoren tot de mogelijkheden. Openingstijden: Maandag: gesloten Dinsdag t/m