Woensel WestSide Stores

Eten zonder streken

Eten

Over Eten zonder streken

Edisonstraat 115-117
5621 HM
Eindhoven

06 49 75 46 69
info@etenzonderstreken.nl
www.etenzonderstreken.nl

Lekker, gezond en je weet wat je eet. Dat is Eten zonder Streken, de nieuwe Woensel WestSide Store van Tamara Strijbos. Een streekwinkel met verse producten van kleine boeren en producenten, vervaardigd met eerlijke, nuchtere Brabantse arbeid.” Klinkt goed, nietwaar? Ondertussen is Tamara in haar spiksplinternieuwe keuken druk aan het kokerellen voor haar cateringbedrijf Keukengeweld. Nieuwsgierig? Zin een kop koffie met iets lekkers? Welkom bij Eten zonder Streken!  

 

Wie Tamara’s culinaire trackrecord een beetje kent, weet dat Eten zonder Streken bijzonder wordt. Net als Keukengeweld, het cateringbedrijf waarmee ze al veel langer naam maakt in Eindhovense culinair-creatieve kringen. Met spraakmakende kookperformances bijvoorbeeld, ‘schilderijen met kruiden’ in het Van Abbemuseum en een fluorescerende stad van tonic tijdens het Via Ventosa festival. “Maar Keukengeweld is ook een gewoon cateringbedrijf, dat gasten wil verwennen met eigentijdse gerechten. Kleurrijk, smaakvol, creatief en bovenal lekker!” 

 

Vers, lokaal, eerlijk 
Met een tomeloze energie zet Tamara een volgende stap, naast haar cateringbedrijf. In de 70 m² grote zaak onder in VoltaGalvani runt ze haar boerenstreekwinkel. “Met groenten en fruit, zuivel, brood en koek en vlees en langhoudbare producten als jam en honing. Alles verser dan vers en voor een deel biologisch. Geproduceerd met aandacht voor het welzijn van dieren en met weinig vervoerskilometers. Mijn rundvlees bijvoorbeeld is van biologische Angus koeien, die vrij grazen in het natuurgebied van Brabants Landschap. En mijn varkensvlees is van weidevarkens, die het hele jaar door lekker in de wei lopen en slapen in plaggenhutten. Al het food komt uit Brabant, alle non-food is in Brabant gemaakt. Inderdaad zonder streken, kei-gezond, kei-lekker.” Dat geldt evenzeer voor het lekkers dat vanaf het voorjaar 2015 in de eterij op tafel komt.

Op de menukaart komen lekkere boerengerechten, gecombineerd met het stoere uit het raw-food’ism, zoals een boerenpizza of een perentaartje. Gezellig aan tafel of in een schommelstoel. Of buiten op het terras, waar konijntjes en tamme eenden vanaf een boerenkar nieuwsgierig toekijken.

 

Winkel met retourverpakkingen
Eten zonder Streken is de eerste winkel in Nederland die werkt met retourverpakkingen. Tamara: “Je neemt gewoon zelf een zak of tas mee. Glazen potjes en flessen worden weer geretourneerd naar de producenten om weer hergebruikt te worden. Plastic kun je inleveren, dan zorg ik ervoor dat het netjes wordt gerecycled. Maar nog beter: neem een oud T-shirt mee, dan maak ik er ter plekke een originele draagtas van. Leuk en duurzaam!”

 

Je kunt ook trouwens verpakkingsvrij shoppen:
1. Neem je eigen kaasdoos of blik mee van thuis
2. Geef je verpakking af bij de kassa
3. Laat je doos of blik vullen met het product

 

Openingstijden 
dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

Over Eten zonder streken

Edisonstraat 115-117
5621 HM
Eindhoven

06 49 75 46 69
info@etenzonderstreken.nl
www.etenzonderstreken.nl

Deel deze store